-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

Κορμός της προοδευτικής παράταξης ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο Αλέξης Τσίπρας

 
Αθήνα
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός του προοδευτικού χώρου. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς που θα κυβερνήσει τον τόπο για να αποκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια του λαού» λέει ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν την ομιλία του τη Δευτέρα σε κομματική εκδήλωση που συμπίπτει με την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.
Ο ίδιος δηλώνει σε συνέντευξή του στο
Βήμα της Κυριακής, ότι είναι πεπεισμένος πως η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ, επιμένει, όμως, ότι η πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση οδηγεί στη χρεοκοπία και στην κοινωνική εξαθλίωση.
Προβλέπει ότι οι αντοχές της κυβέρνησης συνεργασίας θα εξαντληθούν σύντομα και τονίζει ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η ανατροπή των μνημονίων.

Ο κ.Τσίπρας προαναγγέλλει διώξεις κατά φοροφυγάδων και φοροκλεπτών και εξηγεί τι επιδιώκει μέσω της Εξεταστικής για το πρώτο μνημόνιο.

Αποφεύγει, ωστόσο, να υψώσει τους τόνους στο εσωκομματικό πεδίο και κατά των «εραστών της δραχμής», λέγοντας ότι οι προσωπικές απόψεις είναι σεβαστές και οι επίσημες θέσεις γνωστές. Δείχνει, παράλληλα, να προβληματίζεται από το ενδεχόμενο ενίσχυσης της Ακροδεξιάς και της ανοχής που απολαμβάνει.


Στις αντιδράσεις των συντρόφων του με αφορμή την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, απαντά, επιβεβαιώνοντας όσους έχουν επισημάνει τη στροφή του στο ρεαλισμό: «Στην εξωτερική πολιτική δεν συζητείς μόνο με όσους συμφωνείς».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...