-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΜΥΡΙΔΕΡΓΑΤΙΚΟ




   Είκοσι μέρες μετά από τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία των Σμυριδεργατών και των κυκλαδιτών βουλευτών, οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των ορυχείων και την κάλυψη της περσινής ασφαλιστικής δαπάνης, βρίσκονται στο ίδιο σημείο. 
  Ήταν βέβαια αναμενόμενο ότι ο επιμελέστερος των προθύμων δε θα τολμούσε να ψελλίσει το παραμικρό στους πολιτικούς του προϊσταμένους, προκειμένου να δοθεί μια ακόμα ευκαιρία στους κατοίκους της ορεινής Νάξου, όχι βέβαια για να προφτάσουν να εξάγουν τα υπερκέρδη τους από την εξόρυξη της σμύριδας στις τράπεζες της Ελβετίας, αλλά μόνο για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, για να χρηματοδοτήσουν την παραμονή στα χωριά τους, για να κρατήσουν ζωντανό τον τόπο τους.
  Ο κύριος υπουργός, ο ναξιώτης κύριος Βρούτσης, όχι μόνο δε σεβάστηκε τους ανθρώπους της αντιπροσωπείας των σμυριδεργατών, υποκρινόμενος ότι δήθεν με τον άλλον υπάλληλο των πιστωτών Ασημάκη Παπαγεωργίου θα κανονίσουν ώστε την 1η Οκτωβρίου 2012 να ανοίξουν τα ορυχεία, όχι μόνο δεν αναλογίστηκε την αγωνία όσων έμειναν πίσω στα σμυριδοχώρια αναμένοντας μια καλή είδηση για το 2012 από το υπουργείο, αλλά αδιαφόρησε και για το πως θα ξεχειμωνιάσουν οι πατριώτες του.   
  Επέλεξε να συνεχίσει την παράδοση άλλων συναδέλφων του κυκλαδιτών υπουργών του πρόσφατος παρελθόντος, να αγνοήσει δηλαδή τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού μας και ιδιαίτερα αυτές των κατοίκων των σμυριδοχωριών.
  Η πολιτική κίνηση Νάξου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, διαβεβαιώνει τους σμυριδεργάτες ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο και μέσο την κλιμάκωση των διεκδικήσεών τους, και δηλώνει ξεκάθαρα ότι η αναμονή λύσης από την μνημονιακή κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη αποτελεί καθαρή αυταπάτη. 
  Η πολιτική κίνηση Νάξου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, δηλώνει ότι πρώτη προτεραιότητα για την αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς, θα είναι η δημιουργία συνθηκών όχι απλής παραμονής με επιδοτήσεις των κατοίκων στα χωριά της ορεινής Νάξου, αλλά συνθηκών ανάπτυξης, αξιοποιώντας όλους τους πόρους που διαθέτουν, πόρους από τον πρωτογενή τομέα, τους αξιολογότατους πολιτιστικούς πόρους και φυσικά τον ορυκτό πλούτο τους.
  Καλούμε τους σμυριδεργάτες να συνεχίσουν τον διεκδικητικό αγώνα τους.

Νάξος, 15 Οκτωβρίου, 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...